Mamlakatimiz iqlim sharoiti mo‘tadil bo‘lsa-da, yil-12 oy sabzavot ekinlarini yetishtirish imkoniyati mavjud emas. Shu nuqtai-nazardan kelib chiqib, aholining qish mavsumida ehtiyojlarini qondirish maqsadida kuzda yetishtirilgan sabzavot ekinlarini mavsumiy omborxonalarda yig‘ib, iste’mol uchun zaxira tayyorlanadi
Bu borada xalqimizda o‘tmishdan kelayotgan tajriba maktabi mavjud bo‘lib, bunda qishloq joylarida yashayotgan aholimiz ko‘pgina qismi o‘z tomorqalarida yetishtirgan ildiz mevali sabzavot (sabzi,sholg‘om, lavlagi, turp) kabi ekinlarini mavsumiy o’ra-xandaqlarda saqlaydi.
Shuningdek, qirovli qish mavsumida kartoshka va piyoz ekinlarini xonadonlardagi maxsus omborxonalarda saqlash maqsadga muvofiq bo‘ladi. Qish faslining keskin sovuq kunlarida saqlanayotgan sabzavot ekinlarini sovuq urishining oldini olishda ilmiy talablari mavjud bo‘lib, bu haqida mutaxassis tavsiyalari bilan ushbu videolavha orqali tanishasiz.
Imlo xatolari haqida hisobot
Quyidagi matn tahririyatimizga yuboriladi: